piątek, 12 czerwca 2015

Chlebek Ziołowy

Chleb ziołowy idealny do potraw z grilla :)
Można kroić lub rwać, jak kto woli.
Smacznego! Kliknij ::Czytaj więcej :: aby zobaczyć dalszą część.

Ciasto:
600 g mąki
300 g wody letniej
40 g świeżych drożdży
1/2 łyżeczki cukru
2 łyżeczki soli
50 g oleju

Masło ziołowe:
1 ząbka czosnku
60-80 g cebuli
5 łodyżek natki pietruszki tylko liście,
5 łodyżek bazylii, tylko liście,
120 g masła miękkiego
1 łyżeczki soli
Wyrobić ciasto, rozwałkować na prostokąt, pokroić na plastry ok 5cm, posmarować masłem, złożyć w harmonijkę i ułożyć w wysmarowanej blaszce okragłej bądź kwadratowej.
Piec 25-35 min w 200 st. w zależności kto jaki ma piekarnik.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz